|
|
Tesla’s kwartaalleveringen van elektrische voertuigen blijven achter bij de ramingen

Tesla’s kwartaalleveringen van elektrische voertuigen blijven achter bij de ramingen

Tesla Inc (TSLA.O) zei zondag dat zijn leveringen van elektrische voertuigen in het derde kwartaal lager waren dan verwacht, onder verwijzing naar logistieke problemen.
Gigafactory de Tesla à Gruenheide, en Allemagne

Tesla leverde 343.830 elektrische voertuigen af, terwijl analisten gemiddeld 359.162 hadden verwacht, aldus Refinitiv. Een jaar eerder leverde Tesla 241.300 eenheden.

De laatste leveringen komen niet in de buurt van Tesla’s productie van 365.923 voertuigen, wat zeldzaam is voor de autofabrikant die in veel recente kwartalen de leveringen groter of gelijk aan de productie heeft gezien.

“Historisch gezien zijn onze leveringsvolumes scheefgetrokken naar het einde van elk kwartaal door de bouw van regionale autolocaties”, zei Tesla in een verklaring. “Aangezien onze productievolumes blijven groeien, wordt het steeds moeilijker om tijdens deze logistieke piekweken de transportcapaciteit van de voertuigen tegen een redelijke kostprijs te garanderen.”

De meest waardevolle autofabrikant ter wereld heeft ook de productielijnen in Shanghai verbeterd nadat een piek in COVID-19 gevallen een schorsing in de fabriek had afgedwongen en de eerste dip in de leveringen na een record run van bijna twee jaar had gevoed.

De geplande upgrade en storingen in de fabrieken van haar leveranciers hebben echter het grootste deel van de productie in juli beïnvloed.

Tesla zei dat het tijdens het kwartaal 325.158 Model 3 compacte auto’s en Model Y SUV’s, alsook 18.672 van zijn topmodellen Model S en Model X aan klanten heeft geleverd.

Op een schaal van 0-10, in welke mate zou u Reliefnews.be aanbevelen aan een vriend of collega?

Kunt u de reden van uw score verklaren?