|
|
|
21 Zuid-Afrikaanse tieners die stierven in een taverne werden verstikt, zeggen families

21 Zuid-Afrikaanse tieners die stierven in een taverne werden verstikt, zeggen families

De 21 tieners die in juni stierven in een tragedie in een taverne, werden verstikt, zeiden vijf ouders donderdag, en vertelden verslaggevers wat ambtenaren van de gezondheidsdienst hen vertelden was de conclusie van een officieel onderzoek.
Cap oriental, à East London, en Afrique du Sud

De jongeren – de jongste een 13-jarig meisje – stierven in juni tijdens het feesten in een populaire nachtclub in een township buiten de kustplaats East London in de Oostkaap, en rouwende ouders hebben antwoorden geëist. Een woordvoerder van het departement van volksgezondheid van de Oostkaap weigerde commentaar te geven op de resultaten van het onderzoek en vertelde verslaggevers dat het onderzoek niet zou worden gepubliceerd.

In de afgelopen weken zijn meerdere doodsoorzaken voor de tieners gemeld, waaronder vergiftiging door wat zij zouden hebben gegeten of gedronken.

“Het rapport is gepubliceerd, maar ik ben er niet blij mee,” zei Xolile Malangeni, wiens 17-jarige dochter Esinako tot de slachtoffers behoorde. Xolile en anderen klaagden dat de resultaten hun mondeling door de autoriteiten waren medegedeeld.

De oorzaak van de verstikking van de jongen is onduidelijk. De lokale nieuwszender eNCA meldde donderdag dat de verstikking was veroorzaakt door overbevolking.

In juni vertelde een bron dicht bij het onderzoek aan Relief dat de jongeren mogelijk zijn gestorven door gasvergiftiging.

De eigenaar van de bar werd gearresteerd op beschuldiging van het verstrekken van alcohol aan minderjarigen.

Op een schaal van 0-10, in welke mate zou u Reliefnews.be aanbevelen aan een vriend of collega?

Kunt u de reden van uw score verklaren?