|
|
Juridische uitdagingen kunnen een belemmering vormen voor de Amerikaanse regel om onafhankelijke contracten te beperken

Juridische uitdagingen kunnen een belemmering vormen voor de Amerikaanse regel om onafhankelijke contracten te beperken

Deskundigen zeggen dat het vrijwel zeker is dat bedrijfsgroepen rechtszaken zullen aanspannen om te proberen een dinsdag door de regering Biden voorgestelde regel die het gebruik van onafhankelijke contractanten door bedrijven zou beperken, te vertragen of te doen ontsporen.
Los Angeles, en Californie, aux États-Unis

Het voorstel van het Amerikaanse ministerie van Arbeid leidde onmiddellijk tot kritiek van groepen die een breed scala aan industrieën vertegenwoordigen en deed aandelen van bedrijven die afhankelijk zijn van zelfstandigen, zoals Uber (UBER.N) en Lyft (LYFT.O), tuimelen op de verwachting dat hun arbeidskosten sterk zouden stijgen.

Bedrijfsgroepen zullen de komende maanden aandringen op wijzigingen in het voorstel voordat het definitief wordt, maar uiteindelijk zullen zij waarschijnlijk voor de rechter moeten verschijnen om de regel ongeldig te laten verklaren, aldus juridische deskundigen.

“Hier zullen nog jaren over geprocedeerd worden,” zei Michael Lotito, een advocaat uit San Francisco die werkgevers en bedrijfsgroepen vertegenwoordigt. “Het Hooggerechtshof heeft het allemaal uitgezocht.”

Volgens het voorstel moeten werknemers die “economisch afhankelijk” zijn van een bedrijf, worden ingedeeld als werknemers die recht hebben op minimumloon, overuren en andere wettelijke bescherming, en niet als onafhankelijke contractanten.

De huidige regel over de classificatie van werknemers, die tijdens de Trump-administratie werd aangenomen en die de voorkeur geniet van bedrijfsgroepen, zegt dat werknemers die hun eigen bedrijf runnen en vrij zijn om voor meerdere bedrijven te werken, als contractanten kunnen worden beschouwd. Onder deze norm kunnen veel meer werknemers in aanmerking komen als contractanten, die volgens studies bedrijven ongeveer 30% minder kosten dan werknemers.

De scherpe breuk van het departement met de Trump-era standaard zal waarschijnlijk de focus zijn van rechtszaken tegen de nieuwe regel, die naar verwachting volgend jaar wordt afgerond, zeggen juridische experts. Volgens de federale wetgeving moeten de agentschappen hun besluit om bestaande regels in te trekken en te vervangen, naar behoren toelichten.

In een gesprek met verslaggevers op dinsdag, zei Labor Solicitor Seema Nanda dat de regel uit het Trump-tijdperk uit de pas loopt met de normen die decennia lang door federale rechtbanken zijn toegepast en het risico vergroot dat werknemers verkeerd worden ingedeeld.

Nanda zei dat het nieuwe voorstel duidelijk maakt dat werknemers alleen onafhankelijke contractanten zijn wanneer zij daadwerkelijk voor zichzelf werken in plaats van afhankelijk te zijn van een bedrijf voor werk.

Maar Lotito en anderen zeiden dat het besluit van het departement om de regel van de Trump-administratie helemaal te schrappen, in plaats van specifieke problemen ermee te identificeren en ernaar te streven die op te lossen, een nieuwe verordening kwetsbaar zou kunnen maken voor juridische uitdagingen.

Elke juridische actie zou er waarschijnlijk op gericht zijn de inwerkingtreding van de regel te blokkeren terwijl het beroep bij de rechtbanken wordt behandeld, wat jaren kan duren.

Bedrijven en beroepsgroepen zullen waarschijnlijk ook de inhoud van de nieuwe regel aanvallen zodra deze is afgerond, met het argument dat de manier waarop het dienstverband wordt gedefinieerd niet in overeenstemming is met de federale loonwetgeving en onzekerheid creëert over de wettelijke status van veel werknemers, aldus Roger King, een ervaren arbeidsadvocaat en senior adviseur van de HR Policy Association, een beroepsgroep.

Individuele bedrijven, werknemers en beroepsgroepen zouden de nieuwe regel ook op een beperkter juridisch niveau kunnen aanvechten. In deze rechtszaken zou kunnen worden aangevoerd dat de regel niet kan worden toegepast op sectoren met eigen regelgeving, zoals het wegvervoer, of dat de regel de grondwettelijke rechten van sommige bedrijven schendt door zich op hun sector te richten.

Een strikte classificatietest voor werknemers die in 2019 door Californië is aangenomen, is het onderwerp geweest van afzonderlijke uitdagingen van bedrijven in de gig-economie, de vrachtwagenindustrie en groepen die freelance schrijvers en fotografen vertegenwoordigen. Tot nu toe zijn deze uitdagingen mislukt.

Op een schaal van 0-10, in welke mate zou u Reliefnews.be aanbevelen aan een vriend of collega?

Kunt u de reden van uw score verklaren?