|
|
Zverev onderging een operatie aan gescheurde enkelbanden nadat hij zich had teruggetrokken uit de French Open.

Zverev onderging een operatie aan gescheurde enkelbanden nadat hij zich had teruggetrokken uit de French Open.

De Duitse nummer drie van de wereld Alexander Zverev onderging dinsdag een operatie aan gescheurde gewrichtsbanden in zijn rechterenkel nadat hij zich vorige week had moeten terugtrekken uit zijn halve finale van de French Open tegen 22-voudig wereldkampioen Rafa Nadal.
Alexander Zverev (GER)

Zverderev stond met 7-6(8) 6-6 achter tegen Nadal toen hij zijn enkel rolde en een kreet van pijn slaakte. De 25-jarige streed voor zijn eerste Grand Slam-titel en zou de nummer één van de wereld zijn geworden als hij in zijn opzet was geslaagd.

“Volgende week bereik ik de beste ranking uit mijn carrière, de nummer 2 van de wereld, maar vanochtend moest ik een operatie ondergaan”, zei Zverev in een post op Instagram, vergezeld van een foto van hem in een ziekenhuisbed.

“Na verdere onderzoeken in Duitsland kregen we de bevestiging dat de drie laterale ligamenten in mijn rechterenkel gescheurd waren.

“Om zo snel mogelijk terug te keren naar de competitie, om ervoor te zorgen dat alle gewrichtsbanden goed genezen en om mijn enkel weer volledig stabiel te krijgen, was een operatie de beste keuze. Mijn revalidatie begint nu en ik zal er alles aan doen om sterker dan ooit terug te komen!”

Zverevs broer Mischa vertelde aan de Duitse krant Bild dat Wimbledon “uitgesloten” is voor de 25-jarige, die van 27 juni tot en met 10 juli op een grasbaan speelt.

Op een schaal van 0-10, in welke mate zou u Reliefnews.be aanbevelen aan een vriend of collega?

Kunt u de reden van uw score verklaren?